Home
De verkiezing
Motiveer je klant
Leer van je klant
Als je wint
Nieuws
Contact
Planning
Blijf op de hoogte
Partners

Nieuws

Yoghurt Barn het favoriete Foodservicebedrijf

Amsterdam, 8 januari 2019 – De winnaars van de allereerste editie van ‘Foodservice Award’ zijn bekend! Yoghurt Barn werd, met een 8,17 als eindcijfer, tot overallwinnaar bekroond. Naast de yoghurtketen namen 8 andere foodservicebedrijven een categorieprijs in ontvangst tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

In de afgelopen maanden beoordeelden consumenten hun favoriete foodservicebedrijf. Het resultaat? Ruim 20.000 stemmen. Foodservicebedrijven werden beoordeeld op aspecten als prijs, productkwaliteit en uitstraling & beleving. Horecagasten vinden prijs het belangrijkste aspect, gevolgd door kwaliteit van de producten. Het gemiddelde eindcijfer van deze verkiezing was 7,06.

De winnaars van de ‘Foodservice Award’ 2019

Categorie Winnaar Gemiddeld eindcijfer
BezorgenThuisbezorgd.nl7,13
CateringVITAM7,92
FastfoodMc Donald's7,14
HotelsVan der Valk7,72
Koffie & lunchroomsYoghurt Barn8,17
OnderwegLa Place6,92
RestaurantsLa Place7,20
SpeciaalzakenKeurslager7,49
SupermarktenLidl7,66
TankstationsTotal7,55
Amsterdam, 8 januari 2019

Dit zijn de genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2019’!

Amersfoort, 4 december 2018 – De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2019’ verkiezing zijn bekend! Negenentwintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. In deze eerste editie hebben consumenten ruim 20.000 beoordelingen gegeven. De gemiddelde waardering voor foodservice bedrijven is een 7,06. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor het eerst georganiseerd.

La Place en McDonald’s zijn grote kanshebbers voor het winnen van een prijs van de ‘Foodservice Award’ verkiezing. Zij wisten zich in meerdere categorieën te nomineren. Onder de genomineerden bevinden zich fastfoodketens, restaurants en supermarkten, zoals KFC, Loetje en Dirk van den Broek. Ook deelnemers als Total, Yoghurt Barn en Leo op het werk! hebben zich bij de genomineerden weten te voegen.

Consument hecht het meeste waarde aan de prijs

De consument geeft bij de beoordeling van zijn favoriete foodservice bedrijf onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment en de service. Van alle aspecten vindt de consument het prijsaspect het belangrijkst, gevolgd door kwaliteit, winkelgemak en klantvriendelijkheid. Het winkelgemak werd het hoogst beoordeeld: dit aspect heeft als gemiddeld eindcijfer een 7,99.

Gemiddelde behaalde cijfers per aspect

Prijs7,55
Acties en aanbiedingen7,35
Kwaliteit van de producten7,86
Samenstelling assortiment7,73
Deskundigheid7,57
Klantvriendelijkheid7,92
Service7,78
Uitstraling en beleving7,67
Winkelgemak7,99
Betrouwbaarheid7,84

Bekendmaking van de winnaars

De winnaars zullen bekend worden gemaakt op dinsdag 8 januari 2019. Dit feestelijke moment vindt plaats in het InnovationLAB op de Horecava in de RAI Amsterdam. De winnaars mogen een jaar lang de titel 'Foodservice Award' binnen de categorie dragen.

Foodservice bedrijven die een categorieprijs winnen, maken ook kans op de overalltitel: ‘Foodservice Award’. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer.

De organisatie stelt voor alle genomineerden twee kaarten beschikbaar. Aanmelden voor deze uitreiking kan door een e-mail te sturen naar info@foodserviceaward.nl.

Genomineerden Foodservice Award 2019
Op alfabetische volgorde:

Bezorgen
HelloFresh
Thuisbezorgd.nl

Catering
Leo op het werk!
VITAM

Fast Food
Domino's
FEBO
KFC
Kwalitaria
McDonald's

Hotels
Fletcher Hotels
Van der Valk

Koffie & lunchrooms
Intratuin
Yoghurt Barn

Onderweg
AH to go
La Place
McDonald's

Restaurants
De Beren
Humphrey's
La Cubanita
La Place
Loetje

Speciaalzaken
Gall & Gall
Keurslager

Supermarkten
Albert Heijn / AH.NL
Aldi
Dirk van den Broek
Jumbo Supermarkt / Jumbo.com
Lidl

Tankstations
Deli by Shell
Esso Tankstation
Total

Amersfoort, 4 december 2018

Horecava en Q&A introduceren ‘Foodservice Award’
Nederlandse horecabezoeker bepaalt het beste foodservice bedrijf

De grootste consumentenverkiezingen van Nederland krijgen er een nieuwe versie bij: de ‘Foodservice Award’. Q&A, de organisatie achter de bekende ‘Retailer of the Year’ verkiezingen, start hiervoor een samenwerking met Horecava. Middels een verkiezing wordt het meest favoriete foodservice bedrijf van de Nederlandse consument achterhaald. De eerste editie van de ‘Foodservice Award’ start in september.

De hedendaagse consument geeft graag zijn mening over de diverse foodservice outlets. De behoefte om deze mening te delen is de reden voor de start van de ‘Foodservice Award’. Hiervoor slaan Q&A en Horecava de handen ineen. Luuk Scholte, Group Food Director Horecava: “Na de diverse vakjury verkiezingen die onze branche rijk is, vindt Horecava het met de introductie van de ‘Foodservice Award’ ook belangrijk om de gast in de horeca een stem te geven. De branche bloeit en er ontstaan veel nieuwe horeca initiatieven; het is daarom juist belangrijk de Nederlandse consument om zijn oordeel te vragen. Met deze publieksverkiezing biedt Horecava diverse foodservice outlets in Nederland een unieke marketingtool om de gast nog meer aan zich te binden en blijvende ambassadeurs te creëren.”

Retail vs. foodservice
Ook voor Q&A is de foodservice-industrie niet onbekend. Het retail adviesbureau ziet veel overeenkomsten tussen de twee branches. Mark Veldkamp, commercieel directeur van Q&A: “Bij Q&A vinden wij retail het mooiste vakgebied dat er is; midden in de samenleving en enorm dynamisch. Op dit moment is de retail aan enorme verandering onderhevig door verschillende invloeden van buitenaf. De foodservicebranche biedt de consument waarde door middel van gemak, genot, gezondheid en verantwoord ondernemen. Daarbij: de consument verandert niet, maar zijn hulpmiddelen veranderen om uiteindelijk in zijn behoefte te voorzien.”

De waarde van de ‘Foodservice Award’
De ‘Foodservice Award’ onderscheidt verschillende categorieën: Attractieparken, Bezorgen, Bioscopen, Catering, Dierentuinen, Fastfood, Hotels, Koffie & Lunchrooms, Onderweg, Restaurants, Speciaalzaken, Supermarkten, Tankstations, Vakantieparken, Wellness. Alle Nederlandse foodservice bedrijven met minimaal vijf vestigingen kunnen deelnemen aan de verkiezing. Consumenten beoordelen bedrijven op aspecten als service, kwaliteit van producten en gastvrijheid. Mark Veldkamp over de verkiezing: ”Met een groot klanttevredenheidsonderzoek in de vorm van een verkiezing, leren we van de consument over de sector. Het doel is om onze klanten te helpen beter te presteren. Door rankings aan te brengen maken we duidelijk wie de best presterende foodservice bedrijven in Nederland zijn.”

De verkiezing
Vanaf 1 juni kunnen foodservice bedrijven zich aanmelden voor deelname aan deze gloednieuwe verkiezing. De stemperiode is van 3 september tot en met 15 november. De bekendmaking van de winnaars is tijdens de feestelijke gala avond op 8 januari 2019 tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. Genomineerden, sponsoren en andere belanghebbenden kunnen hierbij aanwezig zijn. Het bedrijf dat door de consument als beste wordt beoordeeld, mag zich een jaar lang de beste in foodservice noemen. Ga voor meer informatie naar info.foodserviceaward.nl.

Amsterdam, 15 mei 2018